Založ si blog

O nás bez nás, je našou historickou skúsenosťou

Nedovoľme, aby bola novou skúsenosťou problematika migrantov!

Premiér Robert Fico už pred niekoľkými týždňami hovoril o tom, že treba pomôcť krajinám, odkiaľ utečenci prichádzajú a včera bola dohodnutá sumu vo výške zhruba miliardy eur na pomoc agentúram OSN, ktoré v rámci Svetového potravinového programu (WFP) podporujú utečencov zo Sýrie žijúcich v susedných vojnou poznačených krajín.

Premiér Robert Fico už pred niekoľkými týždňami hovoril o tom, že treba ochraňovať hranice podľa platných dohovorov – a včera sa premiéri a prezidenti v rámci summitu dohodli na posilnení kontrol na vonkajších hraniciach únie.

Premiér Robert Fico už pred niekoľkými týždňami hovoril o tom, že treba vytvárať zariadenia na identifikovanie a registrovanie žiadateľov o azyl, že azylová politika je stále platná a treba ju dodržiavať – nie podporovať prevádzačov a ich nelegálne presuny ľudí – a včera bolo dohodnuté, že do konca novembra by mali byť vytvorené takzvané „hotspoty“, čiže špeciálne kontrolné zóny v pohraničných oblastiach únie.

Premiér Robert Fico trvá na tom, že kvóty sú nesprávne a ich zavedenie mimoriadne ovplyvní budúcnosť Európskej únie. Úplne s ním súhlasím a poslanci NR SR s tým súhlasili rovnako. Veď čo sú to za hodnoty, v mene ktorých sa neakceptujú ľudské práva utečencov, migrantov a neakceptuje sa suverénnosť štátov európskeho spoločenstva a hodnoty, princípy či zvyklosti ich obyvateľov?

Čo sú to za princípy, a na akých hodnotách sú postavené, ak sa apeluje na humanizmus, ľudskosť, solidaritu jedných a neapeluje sa na tých, ktorí sú za stav v krajinách, odkiaľ utekajú ľudia, zodpovední?

Pomáhať budeme! Nebudeme a nemôžeme pomoc a záchranu páchať na komkoľvek bez jeho zvolenia, nech by naša predstava o jeho živote, prosperite či jeho šťastí bola sebalepšia!

Vieme kto sme – sme suverénny štát

17.11.2015

17. november je štátnym sviatkom, Dňom boja za slobodu a demokraciu, dňom Nežnej revolúcie. To, ako sme slobodu a demokraciu dosiahli pre náš národ, pre seba a to ako sme sa – vzájomne s českým národom – dokázali podporovať a rešpektovať – zostane príkladom pre iné národy, príkladom toho, že je možné zachovať si vlastnú identitu a akceptovať inakosť, [...]

Kardinál Ján Chryzostom Korec. Requiescat in pace.

30.10.2015

Zajtra sa rozlúčime, veriaci i neveriaci – s kardinálom Jánom Chryzostom Korcom v Katedrálnej Bazilike svätého Emeráma v Nitre. Kardinál Korec zomrel v sobotu 24.októbra, v 92. roku života, v 77. roku rehoľného života, v 66. roku kňazstva, v 65. roku biskupskej služby, zaopatrený sviatosťami chorých. Bol prvým predstaviteľom slovenskej cirkevnej provincie. [...]

„Zmajkovičovej bufeťák? “

28.10.2015

V týchto dňoch Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila priemyselne spracované mäso na zoznam rakovinotvorných látok s najvyšším stupňom päťbodovej škály karcinogénnych látok. Médiá to zjednodušili a dali článku názov „Párky spôsobujú rakovinu!“. Pred týždňom vyšla správa, že Úrad verejného zdravotníctva svojím nariadením znižuje od [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 72152x
Priemerná čítanosť článkov: 3280x

Autor blogu

Kategórie