Založ si blog

Nepomáhajme prevádzačom!

Ochrana práv našich občanov je na prvom mieste.

 

Premiér jasne povedal, že odmietame kvóty, nie však pomoc pre tých, ktorí ju potrebujú. Pomoc poskytneme v takom rozsahu, aby to neohrozovalo životy ľudí, chod života v našej krajine a majetok občanov. Plne podporujem stanovisko premiéra Fica.

Nedovolíme, aby nelegálnym pohybom utečencov na našom území bez lekárskych prehliadok bolo ohrozené zdravie našich občanov. Provizórne a nelegálne osídľovanie nášho územia považujeme za neprípustné. Nikto nemôže dlhodobo ohrozovať každodenný život deti a dospelých.

V náročnej situácii, komplikovanej a neprehľadnej, sa treba postaviť za zastavenie presunu migrantov, ktorí sú manipulovaní organizovanými skupinami, prevádzačmi  na územia krajín európskeho spoločenstva a to bez súhlasu občanov a ich vlád, ktoré záujmy zvrchovanosti štátov chránia.

Štandardy pre posudzovanie možností transferu, či pobytu utečencov na území našej krajiny treba dodržiavať v každej situácii. V  krízovej situácii tiež platia zákony. Pri takomto masívnom presune ľudí je neprípustné zlyhávanie spôsobené tlakom a netrpezlivosťou.

Aj naši občania podstupujú prehliadky, kontroly či skeny zreničiek, odoberanie otlačkov prstov pri vstupe do krajín mimo európske spoločenstvo. Je to prejav zaistenia bezpečnosti, ochrany, na ktorú majú jednotlivé krajiny a ľudia žijúci v nich právo. Nič viac neočakávame ani my. Tí, ktorí nesplnia podmienky našich pravidiel, či pravidiel celého európskeho spoločenstva, nemôžu očakávať, že zotrvajú na našom území.

Problém migrácie treba riešiť tam, kde vznikol. Treba sústrediť silu, um, materiálne prostriedky na pomoc ľuďom v ich vlastných krajinách, aby krok za krokom tvorili vlastné domovy. Môžeme im pomáhať, nemôžeme to urobiť za nich.

Áno, aj nám pomohli iní, a sme za pomoc vďační. Situácia je však iná. V čom? V dôvodoch. Treba dôsledne rozlišovať medzi ekonomickými migrantmi, ktorí sa presúvajú z osobných dôvodov, záujmov a utečencami, ktorí utekajú pred hrôzami vojny či pred prenasledovaním. Prizerať sa na nelegálny presun, tranzit migrantov cez územie našej krajiny je neprípustné. Je to nelegálne. Súhlasíme s presídľovaním?

Našim ľuďom je vlastné a  považujeme za samozrejmé nezištne pomôcť človeku v núdzi. Je vysoko pravdepodobné, že prevádzači chcú do zimy previesť čo najviac ľudí a zinkasovať od nich peniaze. Spoliehajú sa na naše stereotypy správania, na to, že nedopustíme nepostarať sa o tých, ktorí tu už budú.

Pri konaní dobra majme na pamäti, aby sme neubližovali sebe a nesťažovali budúcnosť našim deťom.
 

Premiér vyjadril jasne postoj vlády v príhovore, ktorý si môžete pozrieť tu : VIDEO

 

Vieme kto sme – sme suverénny štát

17.11.2015

17. november je štátnym sviatkom, Dňom boja za slobodu a demokraciu, dňom Nežnej revolúcie. To, ako sme slobodu a demokraciu dosiahli pre náš národ, pre seba a to ako sme sa – vzájomne s českým národom – dokázali podporovať a rešpektovať – zostane príkladom pre iné národy, príkladom toho, že je možné zachovať si vlastnú identitu a akceptovať inakosť, [...]

Kardinál Ján Chryzostom Korec. Requiescat in pace.

30.10.2015

Zajtra sa rozlúčime, veriaci i neveriaci – s kardinálom Jánom Chryzostom Korcom v Katedrálnej Bazilike svätého Emeráma v Nitre. Kardinál Korec zomrel v sobotu 24.októbra, v 92. roku života, v 77. roku rehoľného života, v 66. roku kňazstva, v 65. roku biskupskej služby, zaopatrený sviatosťami chorých. Bol prvým predstaviteľom slovenskej cirkevnej provincie. [...]

„Zmajkovičovej bufeťák? “

28.10.2015

V týchto dňoch Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila priemyselne spracované mäso na zoznam rakovinotvorných látok s najvyšším stupňom päťbodovej škály karcinogénnych látok. Médiá to zjednodušili a dali článku názov „Párky spôsobujú rakovinu!“. Pred týždňom vyšla správa, že Úrad verejného zdravotníctva svojím nariadením znižuje od [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 72316x
Priemerná čítanosť článkov: 3287x

Autor blogu

Kategórie