Založ si blog

Dunajská Streda je súčasťou územia Slovenskej republiky

Neznepokojila ma informácia o vytvorení poslaneckej kancelárie poslanca maďarského parlamentu Szávay-a István-a za Jobbik v Dunajskej Streda na Slovensku.

Neznepokojila ma ani informácia, že pán poslanec maďarského parlamentu chce pomáhať riešiť problémy občanov.

Ako občianku Slovenskej republiky a ako poslankyňu Národnej rady Slovenskej republiky ma však veľmi znepokojuje informácia, že poslanec maďarského parlamentu za stranu Jobbik  chce pomáhať  občanom Maďarskej republiky, žijúcim na Trianonom odtrhnutých častiach Maďarska – v Dunajskej Strede.

Dunajská Streda je súčasťou územia Slovenskej republiky.

Ako krajská predsedníčka Trnavského kraja za politickú stranu SMER – SD, kam patrí aj okres Dunajská Streda, vykonávam dlhé roky svoju politickú prácu v prospech všetkých občanov. Veľa času trávim s obyvateľmi aj na tomto národnostne zmiešanom území a poznám ich starosti i radosti. Zúčastňujem sa pracovných zasadnutí a podujatí. Spolupráca so starostami je veľmi príkladná a o problémoch a náročných situáciách sa veľa zhovárame. No nielen to, doposiaľ sme vždy našli optimálne riešenia. Ľudia si navzájom pomáhajú, žijú roky v dobrých susedských vzťahoch. A tak je zarážajúce, je to ako blesk z jasného neba, ponúkať pomoc pri riešení problémov niekomu, kto je v bezpečí vlastného domova, vo svojom komforte a to už celé roky.

V čase otvorených vojen a skrytých konfliktov je táto informácia, ktorá je skutočnosťou, obzvlášť znepokojujúca. Možno ju označiť za nebezpečnú. Narušuje pocit bezpečia, pocit bezpečného domova. Všetci potrebujeme pokojné prostredie v  nepokojnom a meniacom sa svete.

Územie Maďarska začína plotom, ktorým – Slovensko i Maďarsko – spoločne chránia  európske spoločenstvo a končí pomyslenou, lež existujúcou a platnou štátnou hranicou štátu, hranicou Slovenskej republiky. Taká je realita.

Vieme kto sme – sme suverénny štát

17.11.2015

17. november je štátnym sviatkom, Dňom boja za slobodu a demokraciu, dňom Nežnej revolúcie. To, ako sme slobodu a demokraciu dosiahli pre náš národ, pre seba a to ako sme sa – vzájomne s českým národom – dokázali podporovať a rešpektovať – zostane príkladom pre iné národy, príkladom toho, že je možné zachovať si vlastnú identitu a akceptovať inakosť, [...]

Kardinál Ján Chryzostom Korec. Requiescat in pace.

30.10.2015

Zajtra sa rozlúčime, veriaci i neveriaci – s kardinálom Jánom Chryzostom Korcom v Katedrálnej Bazilike svätého Emeráma v Nitre. Kardinál Korec zomrel v sobotu 24.októbra, v 92. roku života, v 77. roku rehoľného života, v 66. roku kňazstva, v 65. roku biskupskej služby, zaopatrený sviatosťami chorých. Bol prvým predstaviteľom slovenskej cirkevnej provincie. [...]

„Zmajkovičovej bufeťák? “

28.10.2015

V týchto dňoch Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila priemyselne spracované mäso na zoznam rakovinotvorných látok s najvyšším stupňom päťbodovej škály karcinogénnych látok. Médiá to zjednodušili a dali článku názov „Párky spôsobujú rakovinu!“. Pred týždňom vyšla správa, že Úrad verejného zdravotníctva svojím nariadením znižuje od [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 72124x
Priemerná čítanosť článkov: 3278x

Autor blogu

Kategórie